25.8.2018
Lauantai

klo
11-15

(tai niin kauan kuin ruokaa riittää)

Joensuussa
Ravintolalaiva Kuunari Elinan edusta

Miksi kaupoissa syntyy hävikkiä?

Suurin osa ruokahävikistä tulee kotitalouksista, mutta osa myös suoraan kauppojen hyllyiltä. Hävikki johtuu usein ohitetusta parasta ennen -päiväyksestä. Syynä voivat olla tilauksissa sattuneet virhearviot, asiakkaiden epäsäännölliset ostotavat, omat tai kilpailijoiden kampanjat tai tuotteiden epäedullinen asettelu kaupan hyllyllä. Hävikin syntyminen voi johtua myös siitä, että myymälä panostaa laajaan valikoimaan vastatakseen asiakkaidensa toiveisiin.

’Viimeinen käyttöpäivä’ on nimensä mukaisesti päivä, jolloin valmistaja on tarkoittanut tuotteen viimeistään käytettäväksi, eikä sitä saa enää myydä tai syödä merkityn päiväyksen jälkeen.

Aikaa tapahtumaan

Yhteistyökumppanit

Maakuntapäivä

Pohjois-Karjalan maakuntapäivä

Joensuun kaupunki

Joensuun kaupunki

www.joensuu.fi
Puhas

Puhas

www.puhas.fi
Joensuun kaupunkikeskustayhdistys

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys

www.kaupunkiyhdistys.jns.fi
Markkinointitoimisto Tovari

Markkinointitoimisto Tovari

tovari.fi
Carelia Grill

Carelia Grill

www.careliagrill.com/fi/
PKO

PKO

PKO
Teatteri Ravintola

Teatteri Ravintola

teatteriravintola.fi
Joensuun Nuorkauppakamari

Joensuun Nuorkauppakamari ry

www.jcjoensuu.fi/etusivu
Kuunari Elina

Kuunari Elina

kuunarielina.fi
Distress Of Ruin

Distress Of Ruin

distressofruin.com/
Otto Trattoria & Caffé

Otto Trattoria & Caffé

trattoriaotto.fi
Ravintola Sulo

Ravintola Sulo

ravintolasulo.fi

#ruokahävikki

Käytä #hävikkisota häshtägiä kaikessa ruokahävikkiin liittyvässä!